Vezetői iroda, építőipari cég

Megbízóink kérése az volt, hogy az elkészült iroda tükrözze a cég profilját.

Üzletfeleik, megrendelőik láthatják, hogy egy olyan építőipari céghez érkeztek, amely innovatív, megbízható és minőségi munkát nyújt. A stílus modern, letisztult. Nem szerettünk volna hivalkodni, de meg akartuk mutatni milyen potenciálokkal bír a cég.

Mivel egyik fő tevékenységük az öntött beton padlók kivitelezése, hamar eldőlt, hogy az iroda padlója is ebből készült. A gyönyörű tölgy furnéros tárgyalóasztal lábai beton kockákból valósultak meg. Az egész irodán tulajdonképpen ez a finom kontraszt vonul végig, hideg és meleg felületek, fa és beton, hideg és meleg színek, barna és szürke ellentéte. Ezek a felületek egymást éltetik, a színek egymást kiemelik. Modern, friss hangulatot a fehér szín használatával értünk el. Az iroda alapterülete nem nagy, ezért is volt jó választás a fehér a nagyobb felületeknél. Az íróasztal melletti, álló munkához készült kis magasított elem a gyors megbeszélések helyszíne a közvetlen kollegákkal,-ez ügyfelünk kérése volt. A frappáns tervezés a miénk. Az íróasztal mögött a teljes falfelületet beborító polcrendszer is saját tervezés, egyedi gyártás, ügyes asztalosok munkáját dicséri. Hátlapja tejszerű plexi lap, mögötte rejtett fény, ami az estébe nyúló tárgyalásokhoz, vagy borús napokon szemkímélő háttérvilágítást biztosít.

Optikailag nagyítja a teret. Barna színű, zárt elemei a SIBU bőrhatású dekorlemezeinek egyikével készültek. Sok kis finom részletet rejt ez az iroda, melyet csak fokozatosan mutat meg magából, mint egy elegáns úr. Például a tárgyalóasztal melletti fal egy része sínen csúszik, egy ritkán használt műszaki helyiséget rejtve maga mögött. Az üvegfal pedig, mely a lépcsőháztól választja el, gombnyomásra elszíneződik, áttetszőből tömör fehérré változik. A kis helyiség ez által vagy összekapcsolódik a térrel, és bepillantást enged rejtekébe, vagy tárgyalások alkalmával bizalmas légkört biztosít. Az ipari jelleg ellenpontjaként naturális hangulatú dekorációkat használtam. Az álmennyezet bővelkedik süllyesztett ledes világításban, melyek segítségével több áramkörre osztva a megfelelő fényerősséget igényinkhez igazíthatjuk.