Ház bézzsel, kékkel, körökkel I.

A megrendelők ennek a családi házadnak a tervezésekor szabad kezet adtak. Megbeszéltük a funkciókat, körvonalaztuk a stílust, majd elindult a tervezés. Egy épület belső akkor lesz egységes hangulatú, ha a stílusjegyeket, a színeket helyiségről helyiségre koncepciózusan végig visszük. A világosbézs színhez és a világos faerezet mintához /bútorok, burkolatok/ a kék színt használtam kiegészítőként.

Megjelenik kedvenc alakzatom, a kör, a függönyök mintázatában, a tapétában, egy-egy dísztárgyban. Kiemelném a fürdőszobát. Szabadon álló kádja mellett egy csodás platánfából készült virágtartó oszlop áll. Az oszlop természetes rajzolata a natúr stílusjegyeket erősíti. Persze igyekeztem olyan mintázatú fa hatású kőporcelánt választani az oszlophoz, amellyel még a modern hangulatot megőrizzük, és nem viszem el rusztikus irányba ezt a minimál stílusú otthont. A natúr jegyeket csak annyira jelenítettem meg, hogy a modern minimál lakás általuk családias hangulatú legyen.

A virágtartó edények saját tervezésűek. Szükség volt egy egyöntetű, különböző méretű, formájú kaspó sorozatra egy olyan színnel, ami szinte bármelyik enteriőrbe illeszthetek. Kisebb, nagyobb növények csodásan érzik magukat a bronzos felületű dekorációkban. A kerámiák egyedileg, kézzel készültek, szépségük a kézi mázolás, a sajátos kis felületi hibákkal, melyektől az értéket kapják. Alkotójuk Diós Gabriella keramikus, aki terveimet kiegészítette, az ő sajátos naturális stílusjegyével, kis „bogyók” elszórva jelennek meg némely darabon és arra is gondolt, hogy belső edényeket készítsünk, a kaspókhoz, melyekbe közvetlenül ültethetünk. A kerámiák ún. fehér kerámiából készültek, mint a nemes porcelán edények .