Construma 2017

A legutóbbi Construmán a Felis cég kárpitosbútorait mutattam be. A Montegrappa Kft forgalmazza és ők kértek fel ,hogy tartsak egy előadást ,mutassam be a termékpalettát. Kiválasztottam néhány kanapét és franciaágyat amelyeket a leginkább kedvelek és csodás függöny és tapéta mintákkal összekötve megtartottam az előadást. Célom az volt, hogy az érdeklődők megismerhessék a termékeket és azokat egy hangulatba, egy enteriőrbe is tudják helyezni a látottak alapján.

Az idei év egyik inspirálója a lakberendezésben a természet. A Föld. Az esőerdő, a víz, napfény ,az ember, aki óvja a természetet. Éppen ezért az ebből az ágból eredő színek a kék, a zöld, a csillogó pasztellek. A tapéták ,a függönyök azt az érzetet keltik, hogy mély ,buja zöldjeikkel, levél-,toll- és állatbőr mintáikkal az otthonainkba hozzák a természetet. Szinte érezzük az Amazonas vidékének párás levegőjét, halljuk az madarak rikoltozását. Felszabadítanak a mindennapokból, akár azt is érezhetjük, hogy a Föld megmentésén fáradozva, kiszakadva mindennapjainkból, a fák törzsét érintve, a levelek és virágok illatával telve kalandozunk valahol. Éppen ez a lényege a lakberendezésnek. A megvalósult enteriőr által az ember inspirálódjon, töltődjön, szakadjon ki mindennapjaiból. Meg kell teremtenünk számára a saját világát az otthonában.

Újra reneszánszukat élik a természetes alapanyagok, pl az Arte banánlevelekből készült exkluzív tapétája ,a lenből készült függönyök, melyek már aranyos vagy ezüstös csillogást kaptak tervezőiktől.

A Felis kanapék széles textil- és választékkal , gazdag méretválasztékkal könnyen beilleszthetők az újdonságokkal. Dekorációként Konda Brigi keramikus alkotásai szolgálhatnak.

Persze mielőtt megijedne bárki, hogy ha a legújabb divat szerint szeretné berendezni otthonát, akkor egy dzsungelben kell élnie, a kádban alligátort kell esetleg tartania, mindenkit megnyugtatok, hogy itt is a megfelelő arány, -anyagok, színek, stílusok tekintetében- a legfontosabb. Elég az említett lakberendezési elemeket csak finoman megjeleníteni, egy elegáns környezetbe ültetni.

Következő alkalommal a pasztellszínekről, csillogásról, szóval egy nagyon nőies stílusról írok.

Megtekinthető bemutató: Felis bútorok a legújabb trendekben